Pretraga

Garancija kvalitete

Garancija izvrsnosti Šoltansko maslinovo ulje nema nikakovih aditiva, začina ili ulja iz drugih plodova, ono je čisti sok iz ploda masline. Njegovu proizvodnju kontrolira akreditirana kontrolna stanica Biotechnicon iz Splita već u masliniku, nadzire proizvodnju u uljari, spremanje u spremnike u skladištu i na koncu punjenje u boce i označavanje.

 

Šoltansko maslinovo ulje zaštićeno je oznakom izvornosti na razini Evropske Unije (Protected designation of Origin PDO). Kontrolne službe EU Komisije, uz hrvatske inspekcije, nadziru, proizvodnju, skladištenje i količine proizvedenog maslinovog ulja, a dodatno nadziru i ekološku proizvodnju. Predsjedništvo i tijela Udruge ulažu velike napore da svaki od proizvođača da sve od sebe, kako bi naš zajednički proizvod uvjek bio najbolje kvalitete.

 

Posebno priznanje i dokaz kvalitete su prestižne regionalne i internacionalne nagrade koje već dugi niz godina dobiva Šoltansko maslinovo ulje: Od 2012. do 2017. godine članovi Udruge Zlatna Šoltanka svake godine dobivaju ili zlatnu ili srebrenu medalju 2017. god. zlatna medalja  New Yorku na NYIOOC – najvećem takmićenju maslinovih ulja svijeta 2018. god. titula ŠAMPIONA na najvećem regionalnom takmičenju maslinovih ulja „NOĆNJAK“ 2019. kruna svih dosadašnjih priznanja je titula „BEST IN CLASS“ u New Yorku na NYIOOC za najbolje ekološko, monosortno (od samo jedne sorte maslina – Šoltanke), maslinovo ulje srednjeg intenziteta na svijetu.

 

Na ovom prestižnom takmičenju učestvovala su 903 proizvođača maslinovog ulja iz 26 zemalja svijeta, a hrvatska maslinova ulja bila su izuzetno uspješna!
Ova priznanja i nagrade garancija su kontinuirane vrhunske kvalitete Šoltanskog maslinovog ulja.